Domů » Blog » Poezie dřeva

Poezie dřeva

Vůně dřeva. Provází mne už od děství a mám ji moc ráda. Můj děda byl truhlář a tak mi zprostředkoval nemálo setkání se syrovým dřevem. Proměna neforemních polen v krásný kus nábytku či oken mne vždy fascinovala. Před nedávnem jsem měla možnost navštívit dílnu Rosti Čapka, kde se dřevo převtěluje do nádherných tvarů mandolín. Některé jsou vykládáné perletí a každý nový nástroj je v podstatě originál vyrobený na zakázku.

perlet

Mandola F4/F5 Professional

mandola

Tenor Old Era

Mandolína F5 PROFESSIONAL
Vrchní deska je z masivu smrku, spodní deska z masivu fládrovaného javoru, krk je vyroben z javoru a hmatník  z ebenu, má 22 pražců.

perletova

Mandola F4/F5 Professional.
Tento nástroj je ozdoben bohatým perleťovým vykládáním. Vrchní deska je z masivu smrku, spodní deska z masivu fládrovaného javoru, krk je vyroben z javoru a hmatník z ebenu, má 22 pražců.

Rosťa Čapek

Rosťa Čapek v dílně se svými nástroji.
Více informací o Rosťovi najdete na jeho stránkách www.capekinstruments.com.

Mandola

Galerii nástrojů si můžete prohlédnout ZDE.

ruce

Proměna dřeva.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
161421114
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
#1 losy
Tak tahle serie je uzasna, nejen diky sqelym fotkam, ale i mistrovsky spracovanym nastrojum.
Reaguj na komentář

Galerie



paprsky