Domů » Blog » Šumava podzimní

Šumava podzimní

Letošní podzim na Šumavě je díky dlouhotrvající inverzi rájem pro fotografy. I já se vypravila na několikadenní putování za krásami podzimu v doprovodu kamarádů z geokešingu i místními fotografy. Ráno na Boubínské rozhledně, neuvěřitelné mlhy a světelné kreace v Kašperkách, západ a východ slunce z Vítkova hrádku nad zahaleným Lipnem, výhledy na Alpy, no prostě neuvěřitelná extáze. To pak nevím, zda se jen poddat danému okamžiku a nechat čas plynout kolem či žhavit foťák a lovit ty prchající okamžiky.

Boubin

Z Boubínské rozhledny se mi nabídl pohled do zaplaveného údolí. Nebe hrálo nádhernými odstíny od červené až do zlatavě žluté. GALERIE.

boubin

Dočkali jsme se. První paprsek nesměle vykoukl nad mořem mraků.

boubin

Za několik minut se ponořil svět do oranžové barvy a já čekala, co bude dál.

paprsky

Mlha v okolních lesích vykouzlila neskutečnou světelnou kulisu. GALERIE.

alpy

V pozdním odpoledni čekám na ochozu Vítkova hrádku nad Lipnem na západ slunce. Je lehce pod mrakem, což je příslibem pěkné podívané. V dáli je pěkně vidět Alpy. Čekám, jaké to dnes bude.

svetlo

Mlha od Lipna se rychle nasunula do údolí a postupně uktryla les pod námi. Najednou slunce na chvíli zazářilo skrze mraky a na pár minut předvedlo svoji světelnou hru. Já málem upadla. To snad ani není možné!

alpy

I nebe nad Alpami se vybarvilo zlatými odstíny.

rano

Další ráno opět čekám na Vítkově hradě. Domluvila jsem otevření hradu po ránu a ještě za tmy šplhám nahoru. Je zima a fouká už docela studeně. No jo, zima je pomalu za dveřmi. A odměnou je famózní pohled nad Lipnem.

rano

Slunce se vyhouplo nad obzorem tesně před sedmou. Blíží se změna počasí a na nebi je namalován nádherný obraz. GALERIE.

mech

Přes den se toulám v promrzlých údolích Šumavy a nořím se do tajů makrosvěta.

kapky

V pavučině si ustlala kapičková princezna, já se jen obávala, že o ní zavadím a tu krásu zničím. Stovky kapiček se houpalo v pavučuně mezi stébly trávy.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
2312158
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
#14 Thomy
To je nádhera :-D Rád bych to viděl na vlastní oči, tedy byl jsem sice na Šumavě minulý rok, konkrétně tady: http://www.nadrybnikem.eu a byla to nádhera, ale ne taková, jako na Vaších fotkách. Prozradíte mi místo, kde jste dělala ty fotky?
Reaguj na komentář
#13 Hanka
Moc pekne. Opravdova nadhera. Je bezva, ze sve noci venujes vystupu na sumavske kopce a my se pak jen rano z postele muzeme kochat, zatimco ty se plahocis s tim fotografickym nacinim z toho kopce dolu ;-)
Reaguj na komentář
#12 Nada
#11 ostrý řidič Petřík Děkuji za mila slova. Když tomu matka priroda pomuze a povede se být na správném míste v daný okamžik, pak lze nafotit cokoli.Nada :-D
Reaguj na komentář
#11 ostrý řidič Petřík
Jj když je někdo na Šumavě a umí hodně dobře fotit tak je to pak takováhle paráda. Klobouk dolů a vzhůru do zatáček! :-D
Reaguj na komentář Na tento komentář odpověděli:[12] Nada
#10 Lososka
:-D
Reaguj na komentář
#9 Aďka
#7 Lososka ségra, telepatie... ;-)
Reaguj na komentář
#8 Aďka
uuuuuááááááááááá... NÁDHERAAAAA!!!!!!
Reaguj na komentář
#7 Lososka
Nadi, to je nááádhera!!!
Reaguj na komentář Na tento komentář odpověděli:[9] Aďka
#6 lustr
Nemám co dodat,překrásné,
opravdu fantasie.:-):-)
Reaguj na komentář
#5 Maruska
ahojky Nadi. jako vždy krásné a úchvátné. jsi úžasná nejen, že umíš dělat krásné fotky, ale že jsi i schopná být někde ještě před svítáním a čekáš až nastane ten správný okamžik. klobouk dolů:-)
Reaguj na komentář
#4 Michal
opět nádhera
Reaguj na komentář
#3 Standa
Moc pěkné to máte.
Reaguj na komentář
#2 Lucecitka
fotečky nemají chybu :)
Reaguj na komentář
#1 Saman
Supr fotky, tady se nekdo nevyspal :D
Reaguj na komentář

Galerie



závodnice