Domů » Blog » Šumava z vrcholů

Šumava z vrcholů

Po roce se opět vypravuji na Šumavu ulovit pár fotek. Očekávám krásné okamžiky, tuším ale, že  bude i trochu strádání. Pro úlovky neváhám a obětuji pohodlí, spím přímo pod rozhlednou v hlubokých lesích. Výhled na Lipno by měl stát za trochu nepohodlí. Brzy ráno jdu k rozhledně, je ovšem zavřeno a tak musím blíže k Lipnu zpátky do Česka. Jakmile vyjedu z lesa, oněmím úžasem. Je to tady! Teď už jen nic nezkazit, mám na tu krásu tak 5-10 minut. Celá GALERIE ZDE.

nad Lipnem

Ranní čekání na východ slunce nad Lipnem bylo trochu studené, ale odměna byla velkolepá.
Celou galerii najdete zde.

meandry1

Meandry a rozlitiny. Ze západu do Lipna meandrovitě vtéká Teplá Vltava, vytváří zde systém rozlitin plných barevných kytek, travin a komárů. Galerie ZDE.

Lipno

Pohled na Lipno z vrcholu hory Plechý je smutný. Doufám, že si příroda časem sama pomůže.

Ostrý

Ostrý a malý Ostrý zalitý prvními paprsky slunce

Další ráno na Šumavě mne čekal pořádný vejšlap na kopec Ostrý. Jo, bylo to tedy pekelně vostrý. Je teplé ráno, neuvěřitelných 17 stupňů, s 10-ti kilovým batohem na zádech, za rozbřesku plazím se na vrchol. Již po prvním kilometru se proklínám... Na vrcholu nemohu popadnout dech, musela jsem pelášit, páč sluníčko nepočká. Nebo ano? Pak ještě pořádně ustabilizovat stativ na hrotu hory. Ano, je to skalní masív a já vrávorám se stativem a těžkým batohem na hraně. Naštěstí nefouká. Ale stálo to za tu námahu! GALERIE.

Černé jezero

Po ranním focení vracíme se kolem Černého jezera. Křišťálová voda, mé oko dohlédlo až na dno. FOTOGALERIE.

Vodopad

Vracíme se kolem vodopádů Bílá strž, to nemůžeme vynechat. Sestupujeme příkrým svahem dolů, docela mám strach, abych nezahučela až do vody. Musíme dost pospíchat, za chvíli navšítví rokli slunce a bude po focení...

Laka

Další zastávka je u jezera Laka. Tady mne naprosto ochromil tento seschlý strom. Bíle se povaloval v modři jezera a já se nemohla vynadívat. Další fota z putování Šumavou najdete ve  FOTOGALERII.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
2112101711
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
#13 Konvalinka
Ahoj Nadi, moc dekuji za nadherne fotografie, ktere mi uzasne zprijemnily pondelni rano. Je to nadhera, chvilkami jsem ani nedychala. Hned by se clovek na Sumavu vypravil. Diky!
Reaguj na komentář
#12 trestidlo
Nado, moc mi potesilo, ze jsem mela cest shlednout tuto fotogalerii. Sumava se mi skutecne moc libi a to co dokazes s fotakem, to jsou kouzla a cary. Muj favorit je tato:
http://murmakova-photo.cz/galerie/sumava-z-vrcholu-2011/ranni-mlhy-769.html
Ranni mlhy. Jak ze tam vzadu vali ta hodne husta mlha, to je proste parada.
Reaguj na komentář
#11 svesa
Děkuji za pro mne nove pohledy na Šumvu.
Rozdavam hostum a Informace Vimperk pohlednice a hledam motyvy.
Chtěl bych vytvořit serial pět ročnich obdobi.
Karta mne stoji 3.-
Majitel foto je uveden.
svesa
Reaguj na komentář
#10 Jarka
Ahoj děvče,jsi fakt dobrá. Co dobrá, čím dál tím skvělejší! Navíc takový výstup s báglem na zádech... . Už jsem nějakou tu štrapác s tebou také zažila, tak vím o čem mluvím. Přeju ti tále dobré oko. Jarka
Reaguj na komentář
#9 Vlaďka L.
Naďo, neskutečný...a veliký obdiv! Přeju hodně zdraví a sil do dalšího objevování. Vlaďka L.
Reaguj na komentář
#8 Naďa
#7 Vláďa Hošek Vláďo, děkuji za skvělé zážitky a odvahu vytáhnout mne na vrcholky kopců. Sama bych to nedala. Šumava je krásná, pořád je co objevovat. Uchopit ty krásné okamžiky, kdy je slunce na správném místě a kouzlí, už se těším na podzimní barvy Šumavy. Naďa M.
Reaguj na komentář
#7 Vláďa Hošek
Ahoj Naďo, zase super snímky, mraky tomu dávají dynamiku, těším se na další foto akce
Vláďa Hošek, fotograf ze Šumavy
Reaguj na komentář Na tento komentář odpověděli:[8] Naďa
#6 Naďa
Ahoj, děkuji vám všem za milé příspěvky. Vždy mne to potěší a povzbudí. Jdu balit fotobatoh a vyrazím za dalšími krásami naší krajiny. Naďa ;-)
Reaguj na komentář
#5 Máca
Naďo, překrásný mraky, úžasný ranní mlhy, gratuluju! Krásná krajina.
Reaguj na komentář
#4 Lucecitka
Naďo, Šumavu miluju a ty fotky jsou opravdu nádherné!
Reaguj na komentář
#3 Michal
Krásné fotografie, paní Murmaková. Tleskám a zdravím, michal
Reaguj na komentář
#2 Anna
Opět - krása, Naďo!
Reaguj na komentář
#1 Aďka
Naďko, nááádhera :-) a koukám i pěkná aktivní turistika!!!
Reaguj na komentář

Galerie



nebe nad Lipnem